Diari de treball

TOT UN CURS AMB L’HORT!

Els curs s’acaba i l’experiència del primer any dins el projecte hort a l’institut arriba al seu final.

Són tantes i tantes les coses que hem fet en aquest curs i que hem après que ens ha semblat que la millor manera d’acomiadar aquest curs era fer-ho amb un vídeo explicatiu de què ha estat per nosaltres l’hort i què hi hem après.

Esperem que us agradi i, sobretot, que la feina començada aquest any serveixi perquè en els propers cursos altres alumnes tinguin també l’oportunitat d’aprendre participant en aquest projecte.

Bon estiu a tothom!

 

HEM CONSTRUÏT UN PENELL!

El nostre objectiu era construir un aparell que ens permeti conèixer la direcció del vent.
Els materials que vam utilitzar van ser: Cartró, palletes, varetes de fusta, cartró ploma,cola,colors,un got de plàstic,retoladors i un llapis. I, també, vam fer servir eines de treball com les tisores, el punxó, el cúter i un regle.
Per construir un panell vam seguir diferents passos: el primer que vam fer va ser dibuixar la fletxa en el cartró ploma. Després vam tallar la fletxa amb les tisores i vam buscar el centre, quan ja vam acabar de tallar la fletxa vam començar per construir l’estructura del penell amb les varetes de fusta. Vam fer un forat al got amb el punxo i varem ficar la palla enganxada al forat del got. Llavors, vam ficar dins de la palla una vareta de fusta i vam enganxar-ho a la fletxa. Finalment vam dibuixar la Rosa dels vents en un cartró on vam enganxar tota l’estructura. Però el resultat no ha estat el que esperàvem perquè, com que pesa poc, surt volant!!! 😦

penell

HEM FET UN ESPANTA-OCELLS

Hem decidit fer un espanta-ocells perquè el ocells no vinguin a l’hort i es mengin les nostres verdures que tant d’esforç ens està costant conrear.

L’espanta-ocells l’hem  fet pals de canya de roba i, per fer el cap hem utilitzat una pilota i un barret. l’hem omplert amb palla i ja l’hem posat a l’hort.

Estem molt contents perquè creiem que l’espanta-ocells ens està servint perquè, almenys de moment, no venen els ocells… De fet estem tant contents que hem decidit construir-ne un altre que està en procés. De moment us presentem en Sandro, que és el que tenim acabat!

img_20161215_093214-1

DECOREM L’HORT!

Per fi! Després de moltes setmanes treballant-hi, em aconseguit acabar de pintar els palets que volíem fer per decorar el nostre hort i fer-lo més maco.
Vam començar fa setmanes, pintant 2 capes de cada palet perquè agafessin més bé el color.
Després vam dibuixar les lletres que deien “HORT CENDRASSOS” per separat en un paper que vam enganxar perquè ens servís de plantilla.
Les lletres de “HORT” les vam pintar en verd i les de la paraula “CENDRASSOS” en negre i aquesta és el resultat… esperem que us agradi!

img-20161202-wa0002

Anuncis